• beneški karneval je še danes eden najboljših evropskih festivalov ulične umestnosti z vrhunskimi predstavami, plesalci in cirkusanti….
  • prava paša za oči so maske, žalostne, strašljive, katere lahko občudujemo med živopisno množico….
  • v ceni vključena vožnja z ladjico in pustni krof

ODHOD: LUCIJA, IZOLA, KOPER: Sobota, 15.02.2020

Odhod iz Lucije (BTC) ob 8.30, iz Izole ob 8.50 in iz Kopra ob 9.uri. Vožnja do Benetk, do parkirišča Tronchetto. Nato plovba z barko do bližine Markovega trga. Ogled Benetk. Na trgu Sv. Marka bomo videli veličastno Baziliko, astrološko uro, ter zvonik, ki je eden od simbolov mesta. Seveda morate v pustnem času računati na izjemno gnečo kateri bo vodenje prilagojeno. Prefinjena zunanjost Doževe palače spominja na čipko, most vzdihljajev pa jo povezuje zaporom, kjer je bil zaprt Casanova – največji zapeljivec v zgodovini mesta. Popoldne sledi samostojno predajanje vrvežu in pustnemu rajanju na veličastnih beneških trgih, občudovanje pustnih mask ter odkrivanje skrivnostnih uličic in mostov. Zbor ob 18.30 na istem mestu, kjer smo se ob prihodu izkrcali. Plovba do Tronchetta. Sledi vožnja z avtobusom v domovino kamor je predviden prihod v večernih urah.

CENA: 48 eur/osebo za skupino najmanj 40 oseb

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, beneško takso, cestne, prevoz z ladjico Tronchetto-center-Tronchetto, zunanje oglede po programu, pustni krof, spremstvo in organizacija potovanja.