Okusi Slovenije so v Alpah drugačni kot ob obali Jadranskega morja, na Krasu se razlikujejo od tistih v Panonski nižini, hkrati pa ima vsaka pokrajina še svoja zaokrožena gastronomska območja. Slovenija ima kar 170 prepoznavnih jedi! Njihova značilnost je, da so pripravljene iz lokalno pridelanih sestavin. Odkrijte zaščitene in posebne slovenske sire, mesnine, klobase, olja, med in druga živila.

Tri slovenske vinorodne dežele slovijo po vinih, ki prejemajo ugledna svetovna odličja. Med njimi so tudi izvrstna izvirna vina, značilna za posamezno deželo. V primorski vinorodni deželi morate poskusiti teran, v posavski cviček, v podravski pa bela sortna vina, kot sta renski rizling in traminec. Vinorodne dežele so razdeljene na 14 vinorodnih okolišev in v vsakem je urejena vinska cesta, na kateri se lahko seznanite s slovensko vinogradniško tradicijo in lokalnimi posebnostmi.