Vila Ruska dača v Zg. Gameljnah pri Ljubljani je kulturni spomenik in edinstven simbol slovenskega meščanskega življenja pred prvo svetovno vojno. Čudovito obnovljena nosi pristno podobo iz leta 1908. Prepričali se boste, da si je upravičeno nadela slogan »vila tisočerih zgodb«, saj ima vsak prostor, vsak detajl, slika in oprema svojo zgodbo, namen, razlog in sporočilo zakaj je del njene vsebine. Nepozabno doživetje, saj mu pri nas ni enakega.

Program izleta:

Odhod ob 9.00 uri iz glavne avtobusne postaje Portorož ter ob 9.20 uri iz glavne avtobusne postaje v Izoli. Vožnja mimo Kopra proti Ljubljani do Zg. Gameljn. Vmes bomo z vami delili zanimive zgodovinske zgodbe kobilarne Lipica, Škocjanskih jam, Postojnske jame in Predjamskega gradu, pa ravbarjev in kontrabantarjev, po katerih smo poimenovali celo znameniti viadukt Ravbarkomanda.

          

Na posestvu Ruske dače bo najprej čas za individualno osvežitev in okrepčilo v romantični kavarnici, ki slovi po prav posebni ponudbi pijač in sladic. Sledi ogled vile, ki traja eno uro.

Po ogledu vile sledi kosilo ter vrnitev proti domu.

Izlet bo organiziran v primeru minimalno 8 prijavljenih oseb.

Ne zamudite pa tudi posebnih dogodkov na posestvu Ruske dače, kot je Cesarska večerja