Popeljite se na nepozaben enodnevni izlet v Benetke iz Pirana ali Umaga. Udobno vožnjo do najlepšega vodnega mesta na svetu bomo izkoristili za kratko predstavitev bogate zgodovine in se takoj po prihodu v Benetke podali raziskovati znamenitosti tega enkratnega mesta ob severozahodni jadranski obali.

URNIK VOŽENJ:

Odhod katamarana iz Pirana 08:15h
Prihod v Benetke 11:00h
Odhod iz Benetk 17:15h
Prihod v Piran 19:45h

 

VSAKA SOBOTA, DO 5.10.2023
brezplačni avtobusni prevoz iz Izole, Kopra, Ankarana, Strunjana in Portoroža do Pirana in nazaj

 

Za ceno in razpoložljiva mesta pokličite v agencijo Bele skale.

ZA PRIJAVO POTREBUJEMO:

ime in priimek, spol, državljanstvo, datum rojstva, številko potnega lista ali osebne izkaznice, kontaktno številko

VSAK POTNIK MORA IMETI S SEBOJ OSEBNI DOKUMENT ZA PRESTOP MEJE!

 

PODROBEN OPIS PROGRAMA

Na carinskem pomolu izbranega pristanišča vas bo pričakala prijazna posadka ladje ter pospremila na krov, kjer se boste že pred odhodom lahko okrepčali z odlično kavico, prigrizkom ali

osvežilno pijačo (proti doplačilu).

Med plovbo do Benetk vam bodo izkušeni vodniki s pomočjo multimedijske predstavitve na televizijskih ekranih dali vpogled v zgodovino čudovitega mesta, razvoj ter propad republike “Serenissime” in razložili potek programa, ki nas čaka po prihodu. Ob vstopu v beneško laguno se vam bo odprl pogled na popolnoma drugačen svet kot ste ga navajeni. Kanali nadomeščajo ulice, plovila pa avtomobile, tovornjake, avtobuse in vsa ostala cestna prevozna sredstva. Vsaka stavba igra pomembno vlogo v mozaiku tega bogatega mesta. Po 45-minutni vožnji skozi laguno boste pristali v pristanišču “San Basilio” predvidoma pred 11. uro. Po prihodu se boste odpravili do središča mesta, kjer sledi ogled trga Sv. Marka.

Pred prihodom v pristanišče San Basilio vam bodo vodniki ponudili možnost, da se (proti majhnem doplačilu) z ladjico popeljete kar se da hitro ter udobno do središča mesta ali se boste enostavno z enim od vodnikov sprehodili od pristanišča do trga Sv. Marka (približno 40 minut hoje). Vkolikor se boste odločili za ladijski prevoz do trga Sv. Marka, boste med plovbo videli dom Eltona Johna, cerkev “Il Redentore”, hotel Danielli (v katerem so snemali drugo epizodo iz filmov James Bond – Iz Rusije z ljubeznijo) ter na koncu tudi veličasten vhod v Canale Grande.

Po prihodu na trg vam bodo vodniki pokazali vse znamenitosti na trgu kot so: bazilika sv. Marka, doževa palača, stare in nove prokuracije, zvonik, stolp z uro, knjižnica, ter najbolj romantičen most v Benetkah, most vzdihljajev. Po ogledu boste imeli prosto za sprehod po mestu.

Benetke boste zapustili predvidoma ob 17:15 (očno uro odhoda preverite pri vodnikih, saj lahko zaradi organizacije prometa v Benetkah ladjarju dodelijo drugo uro odhoda), se ponovno odpravili mimo središča mesta do otoka Lido, kjer vsako leto v septembru organizirajo filmski festival. Po izhodu iz lagune sledi še plovba čez Jadran. Za zabavo na poti nazaj vam bodo vodniki morda celo organizirali kratko loterijo z zanimivimi beneškimi spominki. Prihod v izhodiščno pristanišče je predviden v večernih urah (19:45).

Maska11  Benetke 3 l.  Benetke 2 l.  Benetke 1 l.